Molnár Tibor

Molnár Tibor

történész, történelem-földrajz szakos középiskolai tanár, drámapedagógus, zenész

önkormányzati képviselőjelölt, 6. vk.

"A képviselői munka csapatmunka!"

  • született: Budapest, 1974. január 14.
  • 1996 óta él Keszthelyen illetve Cserszegtomajon
  • Két, 10 éves ikergyermek édesapja
  • "független forradalmár", civil aktivista
  • a Honfoglaló című televíziós műveltségi vetélkedő egyik nyertese

1974. január 14-én születtem Budapesten, és ott is éltem 15 éves koromig. Pedagógus szüleim válása után Balatonfenyvesre kerültem, majd hét, ott töltött, nagyon szép év után, 1996-ban elköltöztünk. Azóta Keszthely és a szomszédos Cserszegtomaj családunk otthona. A fonyódi Mátyás Király Gimnáziumban érettségiztem, ahol életre szóló élményeket szereztem, elsősorban az iskolai rockzenekar tagjaként. A középiskola elvégzése után egyéves sorkatonai szolgálatot teljesítettem, közben pedig felvételt nyertem a pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem (ma: Pécsi Tudományegyetem) földrajz szakára. Az egyetemi évek alatt újságíróként és DJ-ként is dolgoztam, zenészként pedig számos kisebb-nagyobb sikerben volt részem, fesztiválokon való fellépéseknek és turnéknak köszönhetően. 2000-ben például a Kérdőjel nevű zenekarral 3. helyezést értünk el az RTL Klub által közvetített Pepsi Sztárcsináló rock kategóriájában

Földrajztanári diplomám megszerzése után egy - részben családunk tulajdonában lévő -  vállalkozásban, a keszthelyi EGYM Vital Center Kft.-ben dolgoztam mintegy tíz évet, közben pedig levelező tagozaton megszereztem történelem szakos diplomámat, a Pécsi Tudományegyetemen. 2010-ben lehetőségem nyílt eredeti hivatásom, a tanítás gyakorlására a Keszthelyi VSZK-ban, ahol hét tanévet töltöttem el egy nagyon jó közösségben. Gyakran hátrányos helyzetű és nehezen kezelhető fiatalokat tanítottam, neveltem, akikkel az oktatási rendszer egyre romló állapota ellenére is szép eredményeket értünk el. 2014-ben drámapedagógia-tanári diplomát szereztem a Pannon Egyetemen, Veszprémben. 2018 végén politikai okokból, egy részben általam szervezett jótékonysági rendezvény pártállami módszerekkel történt ellehetetlenítése miatt lemondtam határozatlan idejű közalkalmazotti kinevezésemről, és fájó szívvel kénytelen voltam elhagyni a többször is átkeresztelt intézményt. Jelenleg a Pannon Egyetem keszthelyi Georgikon Karán működő Festetics Doktori Iskola PhD hallgatója vagyok, valamint visszatértem az EGYM Vital Center Kft-hez, hogy idősödő édesanyámat segítsem a cég működtetésében.

A közélet iránt mindig is érdeklődtem, ami egy történelem-földrajz szakos tanár esetében talán nem meglepő, azonban csak Bajnai Gordon 2012. október 23-i beszédének hatására döntöttem úgy, hogy csatlakozom az akkor Együtt 2014 néven induló ellenzéki mozgalomhoz, majd 2013-ban az Együtt - a Korszakváltók Pártjához. Az Együtt keszthelyi választókerületi elnökeként számos fideszes hatalmi túlkapással, korrupciógyanús üggyel kapcsolatban emeltem fel szavamat - talán ennek is köszönhettem, hogy 2015-től az Országos Politikai Tanács tagja lehettem, 2016 őszén pedig beválasztottak az országos elnökségbe is. A párt egyik vezetőjeként elsősorban nemzet- és emlékezetpolitikával foglalkoztam, valamint kivettem a részemet a szervezetépítésből is. A 2017-es tisztújítást követően nyugat-dunántúli regionális politikai igazgatóként dolgoztam, vezetői megbízatásaimmal párhuzamosan pedig a szakpolitikai javaslatokat kidolgozó Váradi András Alapítvány kuratóriumának is tagja voltam. Az Együttet előremutató programja és következetes korrupcióellenessége miatt számos támadás érte (nem csak a Fidesz részéről), és főként az ellenzéki kiszorítósdi következményeként megszűnt a 2018-as országgyűlési választás után. Értékrendje azonban tovább él egykori tagjaiban, akik közül egyesek más pártok színeiben, mások pedig velem együtt "független forradalmárként", civil aktivistaként küzdenek a szabad, demokratikus és élhető Magyarországért. Korábbi politikai sérelmeimet félretéve ezért csatlakoztam a Mindenki Magyarországa Mozgalomhoz, hogy munkámmal elősegítsem a keszthelyi ellenzék sikeres szereplését a 2019-es önkormányzati választáson. Kezdeményezője voltam a keszthelyi ellenzéki kerekasztal létrehozásának, melynek eredményeként a helyi ellenzéki erők megállapodtak, hogy közös jelöltjeik a Kisvárosunkért Érdekvédelmi Egyesület, azaz a KÉVE színeiben indulnak októberben azért, hogy lebontsák a várost 13 éve megbénító fideszes uralmat.

Jómagam a 6-os körzetben, azaz a Tapolcai úttól északra eső területen leszek az egyesült ellenzék jelöltje. Mivel ide járok dolgozni, napi szinten autózom, kerékpározom vagy éppen robogózom keresztül az itteni utcákon, így jól ismerem az itteni problémákat, és az itt élőkkel konzultálva állítottam össze programomat ezek megoldására. Számos barátom, egykori kollégám, tanítványom és sporttársam él itt, és sokan kerestek meg az elmúlt időszakban, hogy elmondják véleményüket. Vallom, hogy a képviselői munka csapatmunka: mind a testületben, mind a helyi választókkal folyamatosan egyeztetni kell, együtt kell működni. Éppen ezért folyamatos jelenlétre törekszem, rendszeres fogadóórákkal, terepszemlével igyekszem a 6-os körzet érdekeit képviselni a városházán, amennyiben felhatalmazást kapok erre a választóktól.

Végezetül hadd mondjak el néhány személyes dolgot magamról! Két ikergyermek büszke édesapja vagyok, akik szeptemberben lesznek 10 évesek. Az élet úgy hozta, hogy fiamat édesanyám segítségével nevelem. Legfőbb hobbimnak az olvasás tekinthető, több mint ezer kötetes könyvtáram van. A zenélés annak ellenére része maradt az életemnek, hogy már nem álmodom rockzenészi karrierről. Gitározom és énekelek, valamennyire a billentyűkkel is elboldogulok és számos hangszerem van. Ha időm engedi, elsősorban sport és stratégiai témájú videojátékokkal játszom, valamint nagy társasjátékos is vagyok. Hétvégenként megyei harmadosztályú igazolt labdarúgóként lépek pályára, hét közben pedig futással és kerékpározással igyekszem erőnlétemet fenntartani. Nemrég a Honfoglaló televíziós műveltségi vetélkedőben három adásban is szerepeltem, egészen a Szuperbajnokságig jutottam.

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el