Kovács Viktória

Kovács Viktória

közgazdász, bányamérnök

önkormányzati képviselőjelölt, 3. vk.

Szakmai döntések érvényesüljenek, 

valódi párbeszédek alapján! 

  • született: Miskolc, 1974. március 15.
  • házas, két gyermek édesanyja
  • mérnök, közgazdász
  • hívő katolikus
  • erdélyi és borsodi származású, ősei azonban Zalában is éltek

1974. március 15-én születtem Miskolcon. Felsőzsolcán jártam általános iskolába, majd a debreceni Svetits Katolikus Gimnáziumban érettségiztem. A Miskolci Egyetemen bányamérnöki diplomát, később munkám mellett a Budapesti Pénzügyi és Számviteli Főiskolán szakközgazdász diplomát szereztem. Egyetemi tanulmányaim mellett kezdtem vállalkozóként dolgozni, később a Heidelberg Cement építőipari cégcsoportnál dolgoztam 11 évig. Laboratóriumban, minőségügyi auditokban, értékesítésben, nagy kivitelezéseknél majd négy évig cégvezetőként végeztem munkát. Gyermekeim születésétől a családi és a munkahelyi feladatokat vállalkozóként próbálom összehangolni. Férjem nyugdíjas építőmérnök és vállalkozó, gyermekeink a keszthelyi Családi Iskolában tanulnak. Szüleim borsodi és erdélyi származásúak. Zalához nem csak férjem révén kötődöm, hanem édesanyán és dédszüleim révén is, akik a történelem viharai miatt Surdon és Zalaapátiban is éltek. Több generációs nagycsaládban nőttem fel, ahol a hit, a családi összetartás, a munka és a sport meghatározó volt. Ezeket az értékeket próbálom továbbadni a saját családomban és környezetemben is.

ARS POETICA:

Szociálisan érzékeny, keresztény, konzervatív ember vagyok. Értékrendem fontos eleme a mások problémáira, véleményére, világnézetére való nyitottság, ennek jegyében szeretnék továbbra is a keszthelyiekért tenni. Meglátásom szerint a harmonikusan fejlődő közösségi lét feltétele a személyek és közösségek belső harmóniája. Támogatom az egészséges, környezettudatos életmódot, valamint az átlátható és fenntartható fejlődést a gazdasági élet minden területén. 2013-ban csatlakoztam a Demokratikus Koalícióhoz. Jelenleg választókerületi elnök és önkormányzati képviselő vagyok Keszthelyen. A politika felé azért fordultam, mert nem tudtam tétlenül nézni a magánnyugdíjpénztári megtakarítások elvételét. Az azóta szerzett tapasztalataim megerősítettek abban, hogy nem szabad szótlanul tűrni az igazságtalanságokat. Csatlakoztam a tiltakozáshoz a pazarlás szimbólumánál, a felcsúti kisvasútnál, kiálltam a Vajda János Gimnázium ügyeiben a szülők mellett, és a Fenékpusztán élők kilakoltatása ellen, a cserszegtomaji körforgalom megépítése érdekében csakúgy, mint a valótlan adatközlésű pályázatok ügyében, vállalva az ezzel járó pereket is. A városért folytatott tevékenységemben nem játszik szerepet a párthovatartozás, ezért is csatlakoztam a KÉVE-hez.  Amit leginkább aggasztónak érzek, az a máshogy gondolkodókkal szemben szított gyűlölet és elutasítás, amely már a város lakói közé is éket ver. Ez ellen jött létre a KÉVE, amelyben különböző világnézetű és értékrendű emberek dolgoznak együtt azért, ami mindannyiunk számára elsődleges: közös kincsünk: Keszthely. 


Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el