Gyakori kérdések

  • Ki fizet titeket? Soros-ügynökök vagytok?

Nem. Sem Soros György, sem "Brüsszel" (az Európai Unió) nem ad pénzt nekünk. Jelöltjeink maguk finanszírozzák a kampányukat. Várjuk azonban a segítséget, támogatást. Ez lehet anyagi, illetve aktivistamunka. Kérjük, ha ideje, energiája, pénzbeli lehetőségei engedik, és egyetért céljainkkal, támogasson minket! Itt találja erre a lehetőséget! Hálásan köszönjük!

  • Miért "Kisvárosunkért", miért nem "Keszthelyért"?

A városnév használatához önkormányzati hozzájárulás szükséges. Sajnos azonban Keszthely fideszes többségű önkormányzata megakadályozta, hogy a város nevét viselje egyesületünk. Ennek kapcsán is megígérhetjük, hogy megválasztásunk esetén nem fordulhat elő az ellenfél ily módon történő hátráltatása. Mi sosem fogjuk hatalmunkat gáncsoskodásra használni!

  • Mely pártok támogatják a KÉVE-t?

Egyesületünket a következő politikai pártok és civil szervezetek támogatják:  Demokratikus Koalíció, Momentum, Jobbik Magyarországért Mozgalom, Magyar Szocialista Párt, Mindenki Magyarországa Mozgalom, Lehet Más a Politika

  • Mi a garancia arra, hogy Ti majd nem loptok?

Amint azt Értéknyilatkozatunkat bemutató oldalunk elején is leírtuk, szemben a Fidesszel egyesületünk nem baráti társaság ("haveri kör), nem véd- és dacszövetség. Eltérő világnézetű emberek vagyunk, ily módon egymás kontrolljai. Egyik pártnak vagy civil szervezetnek sincs többsége a többiekkel szemben, így hát ha lennének is hatalmi érdekek, nem tudnának megvalósulni, tekintve, hogy a többiek azonnal felelősségre vonnák azt, aki megpróbál törvénytelen vagy erkölcsi értelemben védhetetlen cselekedetet végrehajtani. 

  • Nem szeretitek a kutyákat, hogy ellenzitek a kutyás élményparkot?

Nem, erről szó sincs. Mindannyian állatbarátok vagyunk, azonban meggyőződésünk, hogy Nagy Bálint akciója, amellyel a szabadstrandot megszüntetve ún. kutyás élményparkot kíván létrehozni, sérti a város érdekeit. Azon kívül, hogy nem látszik a projekt megvalósulásának valamennyi körülménye (tehát nem lehet kizárni a "mutyikat"), elvi szinten hiszünk abban, hogy a Balaton minden magyar állampolgáré, a keszthelyi partszakasz pedig a keszthelyieké. Programunkban szerepel egy megoldási javaslat, hogy a kutyáknak, a kutyásoknak és a kutyátlanoknak is jó legyen.

  • Milyen számlaszámra lehet utalni pénzbeli támogatást? 

Megköszönjük a kérdést és a szándékot. Mivel ez már nem az első ilyen kérdés, feltüntettük a Támogatás menüpont alatt a számlaszámunkat is. Hálásak vagyunk! 

  • Miként lesz abból demokrácia, ha ti magatok számoljátok fel a többpártrendszert?

Amint azt már feljebb és Értéknyilatkozatunkban is leírtuk, a KÉVE maga a többpártrendszer. A pártok demokratikus úton egyeztettek, a jelölt-jelölteket a helyi civil szervezetek vezetőivel egyetemben meghallgatták, és így kerültek kiválasztásra a képviselőjelöltek és a polgármesterjelölt. Egyesületünk a demokrácia, szemben az állampárttal, amelyet most Fidesznek hívnak. Ez az állampárt felszámolta azokat a kereteket, amelyek között a pártok azonos feltételekkel indulhattak volna. Ezért kénytelenek vagyunk egy választás erejéig egyesíteni erőinket. Ez nem azt jelenti, hogy nem vitázunk, azonban meggyőződésünk, hogy  helyi szinten egyébként sincs helye az országos pártérdekeknek. Ahogy azt programunkban is leírtuk, településrészi önkormányzatokat hozunk létre, és nem arra fektetjük a hangsúlyt, hogy miben nem, hanem arra, hogy miben tudunk egyetérteni. Érvek, viták mentén képzeljük el a városvezetést, rendszeres közmeghallgatásokkal, városbejárásokkal, sokkal közvetlenebb kapcsolattal az állampolgár és a városvezetés között, mint eddig. Egy 20 ezres városban nincs értelme frakciókra szakadni.  Teljesen új rendszerben gondolkodunk, emberekkel, arcokkal, karakterekkel, nem elavultan, pártoskodva. Láttuk, hogy az hova vezetett: vissza, az ötvenes évekbe.


Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el