Dékány Péter

Dékány Péter Tamás

sportoktató, ipari alpinista

önkormányzati képviselőjelölt, 1. vk.

Természet, Sport, Szabadság!


1959-ben Ózdon születtem. Gyerekkoromat Bánrévén és Hidasnémetiben töltöttem. Általános iskolámat 1973-ban már Miskolcon fejeztem be. Elektrolakatos háztartási gépszerelőként középiskolát végeztem, majd szobafestő-mázoló szakmát szereztem. A Diósgyőri Gépgyárban kezdtem el dolgozni, közben másfél évet katona voltam. Mindkét bátyám ipari alpinista volt, ami nekem is megtetszett, és 1983-tól végzem e tevékenységet. Először munkavállalóként, majd 2013-tól - az OKJ ipari alpin, IRATA LEVEL 1.,2.,3. és nemzetközi biztonságtechnikai vizsgák megszerzése után - vállalkozóként.
Első feleségemtől elváltam. Tőle van egy ma már felnőtt fiam. Második feleségemmel 1996-tól Dunaújvárosban éltünk. Neki is van egy felnőtt fia.

16 évesen ismerkedtem meg a rádióamatőr sporttal, ezáltal számtalan külföldi barátra tettem szert, és később eljutottam többek között Japánba, Kubába is.
Egész családunk sportolt, én 12 évesen a kenuzással kezdtem.
Szüleim révén - akik sokat vittek gombázni - belém ivódott a természet szeretete. Tagja voltam a Madártani Intézetnek, minden szabadidőmet a Bükkben töltöttem.
17 évesen - a rádióamatőr klubon keresztül - ismertem meg a rádiós tájékozódási futás sportot, amit a mai napig - kisebb megszakításokkal - űzök. 
Nemcsak a természet és a sport, hanem az ország-világ hírei iránt is mindig érdeklődő voltam. Nem vagyok párttag, de erős igazságérzetem, szociális érzékenységem, demokratikus gondolkodásom arra késztet, hogy ne menjek el szótlanul a problémák mellett.
Három éve költöztünk Cserszegtomajra. Zalai gyökereim is húztak erre a csodálatos vidékre, hiszen nagyszüleim Zalaegerszegen éltek. Közvetlen, barátságos természetem révén könnyen megtalálom a hangot mindenkivel. A közéleti munkában segít gyors problémamegoldó, helyzetfelismerő és szervezőképességem, kreativitásom, empátiám. Szeretek nyitott szemmel járni, így az élhetőbb város érdekében számtalan javaslatom, ötletem van. Sportolóként kitartóvá, céltudatossá váltam. A megalkuvást elutasítom, a kompromisszumra törekszem. Magyar válogatott versenyzőként számtalan eredményt értem el: Horvát, cseh, angol, többszörös magyar bajnok, VB 3., EB 4. helyezett. 2005-ben sportoktatói végzettséget szereztem. Több éven keresztül az ifjúsági válogatott egyik edzője, vezetője voltam. Jelenleg a szlovéniai EB-re készülök.

Megválasztásom esetén az l. sz. vk kapcsán az alábbiakra koncentrálnék elsősorban: 

 • Közbiztonság javítása /körzeti megbízott iroda, térfigyelő kamerák, hajléktalanok helyzetének rendezése stb./
 • Illegális szemétlerakók felszámolása /figyelmeztető táblák, térfigyelő kamera, folyamatos ellenőrzés, szankciók/
 • Szelektív hulladékgyűjtő pontok problémáinak kezelése
 • Tömegközlekedés igényeknek megfelelő megszervezése /felmérések készítése/
 • Parkok, játszóterek színvonalasabbá tétele, állagmegóvás
 • Kulturáltabb, virágosabb közterületek, ízlésesebb utcai szemétkosarak, bútorok kihelyezése, utak, járdák felújítása, folyamatos karbantartás
 • Ingyenes, nyilvános illemhelyek biztosítása
 • Szendrey telep fejlesztése /önkormányzati lakások/
 • Erzsébet liget közösségi térré alakítása, fenntartása /zárt játszótér kicsiknek, sporteszközök kihelyezése, szalonnasütők, kerti bútorok, sétányok, virágok stb./
 • Csík Ferenc sétány melletti labdarúgó pálya átalakítása közösségi sportcentrummá
 • KETÉH telephelyhez vezető út felújítása
 • Az Egyetem és a Város kapcsolatának erősítése, közös programok, nyílt napok szervezése
 • A Fenyves allé, Csókakő-patak, Balogh Ferenc utca és a Szent Miklós utca által határolt, elhanyagolt osztatlan közös terület tulajdonosi viszonyának rendezése, kiskertes övezetté alakításának kezdeményezése
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el